Prof. Andrew Boulton: "Munca ta va îmbunătăți viața persoanelor cu diabet." (RO & EN)

Norina Gavan Si Andrew Boulton 1

Un nou testimonial care mă bucură și mă onorează profund vine din partea Prof. Andrew Boulton, președintele Federației Internaționale de Diabet (IDF). Acesta mi-a scris în legătura cu activitatea mea de promovare a prevenției și managementului neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic.

 

"În numele Federației Internaționale de Diabet (IDF), aș dori să te felicit pentru eforturile depuse
de a aduce împreună factorii de decizie cheie, de a crește gradul de conștientizare asupra neuropatiei diabetice și pentru îmbunătățirea prevenției și îngrijirii piciorului pentru persoanele cu diabet.

Astăzi, în România există aproximativ 1.300.000 de adulți care trăiesc cu diabet - 20% dintre aceștia nu au fost încă diagnosticați și prezintă un risc mai mare de complicații. România are una dintre cele mai mari prevalențe a diabetului în regiune și, conform celor mai recente cifre ale IDF, au fost estimate 16.000 de decese asociate diabetului în România în 2019.

Inițiativa ta de lobby este esențială pentru a adresa sursele importante de morbiditate la persoanele cu diabet. Colaborarea strânsă cu factorii de decizie este esențială pentru a se asigura că există politicile eficiente de a îmbunătăți prevenția și managementul neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic. Deciziile informate, bazate pe politici, vă vor ajuta să mențineți și să îmbunătățiți calitatea vieții pentru mulți cetățeni români și să preveniți un număr semnificativ de amputații și decese asociate diabetului.

Încurajez Asociația Română de Podiatrie și Societatea de Neuropatie Diabetică să continue activitatea dvs. excelentă de lobby pentru a ajuta la prevenția și managementul neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic. Activitatea ta va îmbunătăți viața persoanelor cu diabet zaharat din România."

Prof. Andrew Boulton

 

English version below:

"On behalf of the International Diabetes Federation, I would like to congratulate you on your efforts to bring together key stakeholders and seek a better response to diabetes-related neuropathy and improved prevention and foot care for the many Romanians living with diabetes.

Today, there are an estimated 1,300,000 adults living with diabetes in Romania – 20% of whom have not yet been diagnosed and are at a higher risk of complications. Romania has one of the highest rates of diabetes prevalence in the region and, according to IDF’s latest figures, there were an estimated 16,000 diabetes-related deaths in Romania in 2019.

Your advocacy initiative is key to addressing important sources of morbidity in people living with diabetes. Working closely with policy makers is critical to ensure that efficient policies to better prevent and manage diabetic neuropathy and diabetic foot are in place. Informed policy decisions will help preserve and improve the quality of life for many Romanian citizens and prevent a significant number of amputations and diabetes-related deaths.

I encourage the Romanian Association of Podiatry and the Society for Diabetic Neuropathy to continue your excellent advocacy work to help prevent and manage diabetic neuropathy and diabetic foot complications. Your work will improve the lives of people living with diabetes in your country."

 

Despre Prof. Andrew Boulton:

Prof. Dr. Andrew Boulton este președintele Federației Internaționale de Diabet (IDF) pentru următorii 2 ani, după încheierea mandatului Prof. Nam Han Cho din Coreea de Sud. 

În anii 1980 și 1990, Prof. Dr. Andrew Boulton a fost printre inițiatorii abordării multidisciplinare a îngrijirii piciorului diabetic, în vederea prevenirii amputării. La finalul anilor 1980, Prof. Dr. Andrew Boulton a fondat Manchester Royal Infirmary, deodată cu această mișcare la nivelul Europei pentru abordarea în echipă a îngrijirii piciorului diabetic. Mai mult, Grupul de Studiu pentru Piciorul Diabetic din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) s-a constituit în 1998 datorită activității sale și a acțiunilor de conștientizare a problematicii piciorului diabetic.

De-a lungul carierei sale a publicat peste 300 de lucrări științifice și a primit numeroase premii pentru munca sa.

Prof. Dr. Andrew Boulton este în acest moment și președinte al Alianței Europene pentru Cercetarea Diabetului (EURADIA), director al Grupului de Cercetare a Diabetului și Membrelor Inferioare (DIALEX), precum și președinte al Inițiativei Globale pentru Educație în Diabet (WIDE).

Link publicații pe ResearchGate

  • Share this post!

Norina Gâvan

Spirit - Atitudine - Implicare