Dr. Daniel Cosma: "Norina Gâvan este una dintre emblemele podiatriei din țara noastră."

Daniel Cosma Testimonial

"Norina Gâvan (sau Nori cum ne place nouă să îi spunem) este una dintre emblemele neuropatiei diabetice și podiatriei din țara noastră.

Primul contact cu Nori a fost chiar în timpul primului an de rezidențiat în cadrul celei de-a doua ediții a Școlii de Vară de Neuropatie Diabetică. Energia, entuziasmul și dedicarea cu care vorbea despre dezvoltarea unei rețele de îngrijire a piciorului diabetic, ne-au fascinat și ne-au făcut să aderăm la toate proiectele desfășurate sub egida Societății de Neuropatie Diabetică (Neurodiab) și Asociației de Podiatrie.

La inițiativa și sub îndrumarea Norinei, cât și în colaborare cu Federația Asociațiilor Diabeticilor din România (FADR), am realizat proiecte de educație și de testare în mai multe județe din țară. Plasarea pacientului cu diabet zaharat în centrul echipei de îngrijire a fost motto-ul tuturor proiectelor Norinei. Mai mult decât atât, activitățile de cercetare realizate sub egida Neurodiab și Asociației de Podiatrie ne-au permis să obținem date importante privind magnitudinea neuropatiei diabetice și amputațiilor în rândul persoanelor cu diabet zaharat din România. Toate acestea i-au adus aprecierea atât la nivel național, cât și internațional, concretizate prin alegerea în calitate de membru în conducerea celor mai înalte foruri de specialitate în acest domeniu.

Pentru mine, Nori rămâne unul dintre puținii oameni care au avut încredere deplină în tineri și ne-a ajutat să ne dezvoltăm din punct de vedere profesional și personal."     

Dr. Daniel Cosma

 

Despre Dr. Daniel Cosma:

Dr. Daniel Cosma este medic specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. A fost unul dintre câștigătorii bursei „Magyar Imre” oferite de Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab în 2015 și în 2017, cât și premiant al Școlii de Vară Neurodiab în repetate rânduri.

Link profil ResearchGate

  • Share this post!

Norina Gâvan

Spirit - Atitudine - Implicare